perjantai 21. helmikuuta 2014

8.22 - 5.37

Kas tässäpä lukijain toivepostaus, ensimmäinen laatuaan osaltani. Joten laitetaanpa arvostelua tulemaan!

Kävi nimittäin sillä tavalla, että aloitin alkuvuodesta crossfitin. Tämän vuoden trendilajin, joka on ilmeisesti jopa zumbaa syrjäyttämässä suosiollaan! No joka tapauksessa, olen nyt kahdeksan viikon ajan 2-3 kertaa viikossa kurittanut lihaa karussa entisessä teollisuushallissa. Heikohkon lähtötason vuoksi menin aloittelijakurssille, mikä oli tasan oikea vaihtoehto.

Aloittelijakurssi koostui suuresti tekniikoiden harjoittelusta. Yleisesti tuntien rakenne meni niin, että alkulämpän jälkeen harjoiteltiin -yllätyys- tekniikoita. Mukana oli mm. soutua ja kahvakuulailua ja paljon muuta mitä en näköjään juuri nyt muista. Paljon harjoiteltiin painonnoston tekniikoita, minkä varaan koko laji käsittääkseni paljon rakentuukin. Tekniikan jälkeen tehtiin voimaosio, eli ruoskittiin kroppaa lihasharjoituksilla. Tämän jälkeen päästiin kuitenkin vasta itse asiaan eli workout of the dayhin, eli wodiin.

Wodit ovat crossfitin ydin, päivittäin vaihtuvia treenejä joille päästäkseen täytyy käydä alkukurssit tai muuten osata tekniikka. Aloittelijakurssilla wodit nojautuivat aina päivän tekniikkaan tai voimaosioon, jolloin ne tukivat toisiaan. Normiwodit ovat käsittääkseni vaihtelevampia, mutta nekin tehdään ohjatusti ryhmissä ja skaalaus omalle tasolle on niissäkin sallittua. Wodit tehdään usein aikaa vastaan, eli tulosta on helppo mitata ja parannusta huomata kun seuraavan kerran tehdään sama sarja.

Kaiken kaikkiaan pidin lajista paljon. Pidin siitä miten yksinkertaista reenaaminen on, ei mitään monimutkaisia askelkuvioita tai muuta. Reenata sai omassa rauhassa ja itsenäisesti vaikka ryhmässä oltiinkin. Reenit olivat monipuolisia ja ohjaajat osaavia. Liikkuvuustunteja (eli syvävenyttelyä) suosittelen varsinkin itselleni lisää, sillä monen tekniikan onnistuminen voi voiman lisäksi riippua kropan liikkuvuudesta. Erityismaininta täytyy antaa ensinnäkin kurssimme ryhmälle, mutta ennen kaikkea treenitovereilleni Lissukalle ja Ödelle. Loistava kurssi takana, leidit *explosive high five*! Ja tuo otsikko, siinä viitataan kurssin ensimmäisellä ja viimeisellä kerralla tehtävän wodin suoritusaikaan. Eli parannusta on havaittavissa!

Aionkin siis jatkaa harrastusta seuraavalla kurssilla, minkä jälkeen uskallan siirtyä käymään wodeilla. Vaikka kunto on jo nyt noussut ja pidin kynnystä aloittaa laji matalana, pitää crossfitin maine kovana rääkkinä sen verran paikaansa, etten vielä kehtaa tällä tasolla osallistua wodeille missä tuntuvat reenaavan lähinnä jotkut ihme teräsihmiset. Suosittelen kuitenkin harrastusta kaikenlaisille liikkujille, sinne vaan jos vähääkään kiinnostaa!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7wA7jDtn55ZgGZpDuGSIS4u31WxEr0FeZFVPqTej57mYXNcLYxrtFVlHss87lAP62qLZWAK2dvNgeTBTBFItGsxHUeS5ZInxSqdhRaZ6umzn3m7RUMO7YBIHkkVB1DMR8WgsxPvBudgA/s1600/upleima_kulutettu.jpg

1 kommentti:

  1. Crossfit kuulostaa kyllä aika houkuttelevalta yksinkertaisuuden, vaihtelevuuden ja ton ryhmässä, mutta kuitenkin yksin -kohdan takia. Jos en olisi löytänyt derbyä, taitaisin lähteä mukaan.

    VastaaPoista