maanantai 1. joulukuuta 2014

Älä katso taakseesi

Halusin helppoa lukemista joten tartuin aikaisemmin kirpparilta mukaan lähteneeseen Karin Fossumin romaaniin Älä katso taaksesi. Tämä on osa Konrad Sejer -dekkarisarjaa ja Fossumista onkin ollut täällä puhetta aikaisemminkin. Synopsis yhdellä virkkeellä: jossain Norjan pikkukaupungissa löytyy murhattu teinityttö ja hiljalleen alkaa paljastua, että takana on paljon muutakin.


Pikakelauksella loppuun: täytyy sanoa, että kirja oli mielestäni erittäin perustasoa. Juoni ei mikään kummoinen, hahmot eivät herättäneet erityistä kiinnostusta ja miljöönä oli pikkuhiljaa tutuksi käyvä jokin pohjoismainen maa (jostain syystä Norja ja Ruotsin lappi tuntuvat hyvin samanlaisilta päässäni, vrt. Åsa Larssonin dekkarit). Ihan hyvin kirja kuitenkin soveltui aamupalapöytään lukemiseksi ennen kukon pieremää, kun aivot kävivät vielä tyhjäkäynnillä mutta jotain halusi lukea. Eli ei huono (sijoittuu mielessäni Larssonin [paras] ja sen yhden [se Rebecka vai mikä, se liian tarkkaan selittäjä?] väliin).

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBcEID8Ylj8ZoLsnXb7j5xmVasH_mY66yjnfCGXY3VZQ1lYbQOQaGZNLLHKwPBZeg42-byiXETIoPK0sBim-1jfz_TajoxRmQ1S9yjE7apCvk_raM9rwoHoESRd0uE1Cb-E-1sUjpcq4k/s1600/notmycup.gif

Oikeastaan haluaisin laittaa tähän sellaisen "MEH"-hylkeen. Tänne ehkä tarvitaan sellainen...

Ja hei: protestoin kirjan loppua. Kuinka ärsyttävää jättää loppu noin roikkumaan?!

1 kommentti:

  1. Itelläni ei kyllä ole mitään muistikuvia tästä kirjasta, että eipä ole juuri lisättävää edelliseen, vaikka lukenut varmasti olen tämänkin. Vähän jäi kyllä kaivelemaan, että miten tää oikein loppu kun se herättää noin suurta närkästystä?

    VastaaPoista