tiistai 30. syyskuuta 2014

P333 update

Varoitus: seuraava teksti sisältää loppumatonta horinaa vaatteista kuvien kanssa. Jos etsit timanttista arvostelua, hyppää suosiolla seuraavaan tekstiin.

Huomenna alkaa lokakuu ja se tarkoittaa sitä, että on aika vahtaa vaatekaapin sisältö Projekti333:n hengessä. Olen nyt siis ollut vähän vajaa kolme kuukautta (aloitin kesken heinäkuun) osana tätä ympäri maailmaa suosiota saanutta pukeutumishaastetta. Tässä apdeittiä tänä aikana heränneistä mietteistä ja kokemuksista, sekä uusi 33 osan vaatekaappinin ajalle loka-joulukuu.


Positiiviset asiat P333:ssa:
  • Tuntuu, että elämäni vaatteiden kanssa tänä jaksona on ollut entistä helpompaa. Olen miettinyt pukeutumista paljon vähemmän, mutta silti tuntuu, että olen näyttänyt itseltäni enemmän ja luontevammin kuin ennen.
  • En muista, että minulla olisi ollut yhtään oikeaa vaatekriisiä tänä aikana.
  • Kaikki vaatteet sopivat enemmän tai vähemmän yhteen, mikä myös helpotti pukeutumista
  • Pidin kaikista vaatteistani ihan eri tavalla ja nyt en haluaisi luopua osan niistä käytöstä, vaikkakin tiedän että jälleennäkeminen keväällä tulee olemaan parhautta.

Mikä sitten oli vaikeaa?
  • No, ainakin se, että helteiden aikaan freesien vaatteiden pitäminen oli haas-ta-vaa. Kun hikoili koko ajan kuin keitettävä peruna (en tiedä hikoileeko ne, mutta kielikuva kuulosti hyvältä) ja hellevaatteiden lukumäärä oli rajallinen, oli vaikeaa löytää päälle pantavaa kun kaikki vaatteet oli koko ajan pyykissä. Onneksi suurimman osan ajasta hikoilin työvaatteisiini, höhö.
  • Kirpparilla kiertely ilman että sai tosissan suunnitella minkään vaatekappaleen ostoa. Toisaalta tämä oli myös hyvin vapauttavaa. Nyt tosin täytyy tunnustaa, että itseasiassa ostin kaksi vaatetta ja yhden huivin kirpparilta: huivin peittämään kesken olevan hiustenkasvatukseni räjäyttämää juurikasvua ja laadukkaan lyhyen neuletakin bleiserini alle pidentämään sen käyttöaikaa. Lisäksi en kertakaikkiaan voinut jättää ostamatta Modströmin hiekanväristä untuvaparkatakkia, joka oli kunnoltaan lähes käyttämätön ja maksoi 20€, varsinkin kun etsin parempaa talvitakkia jo viime talvena.
  • Juhliin pukeutuminen. Olin jostain syystä jättänyt itselleni tasan yhden siistimmän puseron, joten jouduin käyttämään sitä samaa joka kerta ja kaikkialla, kun lähdin ulos. Tälle kaudelle siis valitsin enemmän siistejä tai juhlavia vaatteita (koska ilmeisesti mulla on enemmän sosiaalista elämää kuin mitä olen tajunnut).

Muita huomioita:
  • Vaihdoin sääntöjen mukaisesti kolme vaatetta kauden aikana: syksyn alussa laitoin kolme helteisiin sopivaa vaatetta jäähylle ja otin tilalle saman verran vähän paksumpia vaatteita
  • Etsinnöistä huolimatta en löytänyt täydellistä kesäjuhlamekkoa. Onneksi eräskin taitava ystäväni on luvannut toteuttaa sen ennen seuraavaa kesää  ;)
  • On jännä, että yksiä mustia housuja en pukenut päälleni kertaakaan, vaikka pidän niistä ja ajattelin, että ne olisivat kesäkaudella ihan must
  • Käytin käytännössä vain tasan yhtä arkilaukkua, vaikka olinkin valinnut myös vaihtoehdon sille. 
     
Sellaista. Kokemuksista viisaampana aloitan siis uuden pukeutumiskauden ja luotan siihen, että siitä tulee vielä entistäkin parempi! Kaikkia urkkavaatteita ei vielä ole vaihdettu, sillä näin kauniina syksynä kevyemmillä pärjää vielä hetken hyvin.Tällä kertaa jätän laskuista entisten lisäksi myös kotivaatteet, koska tajusin että ne ovat juuri kotivaatteita, eikä niillä pööpöillä ihmisten ilmoilla kuin äärimmäisessä laiskuudessa tai krapulassa. Jätän laskuista pois myös talvikaudella tarpeelliset pipot ja hanskat, sekä tällä kertaa myös huivit. MUTTA tällä kertaa lasken mukaan myös kengät! Ja kuten edelliselläkin sesongilla, myös nyt sallin itselleni kolme vaihtoa (esim. muutamat vähän kevyemmät kengät todennäköisesti vaihdan johonkin muuhun kun lumi tulee maahan).

Mutta nyt jo vihdoin löpinät sikseen, tässä valitsemani vaatteet (yleisön pyynnöstä tällä kertaa kuvien kanssa):


YLÄOSAT / PAIDAT, PUSEROT, NEULEET:


 - viininpunainen neule (käyttö jatkuu edellisestä sesongista), tummansininen lyhyt Peter Hahn-neule, harmaa eläväpintainen neule 
- harmaa t-paita (käyttö jatkuu), Stam1na, Metallica (käyttö jatkuu) ja laatikkomainen kimaltava t-paita
- Marimekon ohut villapitkähihainen, Your Facen syväselkäinen paita, Amis-merkkinen vanha suomalainen villapitkähihainen kasarilta (?)
- pilkkukauluspaita (käyttö jatkuu), sifonkinen musta kauluspaita

YHT. 12 kpl

ALAOSAT / HOUSUT, HAMEET:

- harmaat Henkkiksen farkut, Mustat Levikset (käyttö jatkuu), Henkkiksen harmaat villapappahousut
- Onlyn nahkaminihame, villaminihame

YHT. 5 kpl

KENGÄT:

- Vagabondin prätkäsaappaat, Aaltosen saappaat, lempimaiharit
- Vagabondin kiilat x 2
- canvasmaiharit, Connarit

YHT. 7 kpl

TAKIT, LAUKUT, MEKOT:

- Modströmin parka (se mistä kerroin aikaisemmin), Modströmin villakangastakki, vanha suomalainen trenssitakki tikkivuorella
- perus nahkainen olkalaukku (käyttö jatkuu), virheä Savotan reppu reissuihin (käyttö jatkuu), pikkulaukku olkahihnalla, Down to Size-merkin reppu.
- tumma viininpunainen Vilan juhlamekko (salama päätti ilmeisesti tehdä temput värille).

YHT. 8 kpl


MUUT ASUSTEET:
1 vyö (ei ole kuvaa koska, no, se on vyö)

KAIKKI YHT. 33 kpl

Siltä ne nyt näyttävät. Pahoittelut huonoista kuvista, ainakin omaa silmää särkee katsoa niitä mutta ehkä ne kuitenkin ajavat asiansa. Huvikseni muuten kun laskin, niin vaatteista vain neljä on hankittu uutena. Jee! Mutta niin. Samalla kun otin esille talvitakit, tarkistin että jokaisessa on oma heijastin. Muistakaa tekin näkyä pimeydessä! 

Näillä mennään, katsotaan onko yhtä onnistunut valikoima kuin viimeksi.

1 kommentti:

  1. Yleisö kiittää kuvista. Tää on tosi mielenkiintoinen projekti ja tavallaan tekisi mieli itsekin kokeilla, mutta mun itsekurin ja vaihtelunhalun tuntien kiroaisin koko jutun alimpaan helvettiin. Tosin ehkä mäkin innostun kun tulee oikeasti kylmä ja inspiraatio pukeutumisen suhteen tippuu nollaan. Katotaan.

    VastaaPoista